divendres, 7 de novembre del 2014

Tots a votar!

Aquest dimarts, la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría ens explicava que quan el tribunal constitucional s’ha pronunciat  a tots en correspon respectar les seves decisions i defensar la llei. Deia que cap governant pot decidir el què compleix i que no.

Aquesta trista visió sobre la política s’oposa radicalment a la visió que tenim altres, jo entre ells, que pensem que la feina dels governants és escoltar la gent i fer allò que el poble li demana. Entre obeir la voluntat dels 12 magistrats del tribunal constitucional o obeir la voluntat del poble català, algú pot dubtar de quina és la decisió correcta? La representació parlamentària que tenim a Catalunya és un reflex de la voluntat de decidir que hi ha al nostre país, i no es podria entendre de cap manera que algú pogués fer prevaldre l’opinió de 12 persones per sobre de la de tot un poble.

Davant de l’enèsima mostra del tarannà antidemocràtic de l'Estat espanyol i el maldestre intent de silenciar la veu dels catalans, la nostra resposta és ben senzilla:  votar el diumenge i després, caminar cap a  la independència. Diumenge votarem, no en tinc cap dubte. Sortirem al carrer i farem sentir la nostra veu. Demostrarem a Europa i al món que som un país decidit, valent, participatiu i pacífic i que tenim les idees clares, que volem construir un país millor i que no hi ha qui ens aturi. I ens és igual el que ens diguin, que ens intentin fer por, que enviïn la guàrdia civil, que ens diguin que el que fem és il·legal, que intentin espantar als voluntaris i als funcionaris que estaran al capdavant de les meses el diumenge...perquè tots units som un país imparable. Cada vegada veiem més clar que amb aquesta actitud el govern espanyol només aconsegueix sumar més catalans a la causa. Segons la darrera enquesta del CEO, pràcticament la meitat dels nous independentistes se n'ha tornat per l'actitud del govern central cap a Catalunya. 

Ja estem cansats de perdre el temps, de donar tantes voltes i d’agafar camins sense sortida, volem votar, volem conèixer la opinió del poble, d’una vegada per totes i volem ser lliures.  Als ciutadans i als voluntaris que estarem a peu d’urna aquest diumenge, no hi ha qui ens aturi, perquè volem ser lliures i volem un nou país. Sí o Sí.


Tu tampoc no hi pots faltar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada