diumenge, 3 de maig del 2015

El #noupaís: l'oportunitat per millorar-ho tot

El foment i la millora de la qualitat de vida dels tarragonins és una de les apostes més fermes i decidides d'ERC. El municipi és l’espai bàsic des d’on cal impulsar actuacions destinades a millorar la qualitat de vida dels ciutadans, amb una inversió social adequada, una sanitat eficient i una escola que tingui prou recursos com per igualar la dels països més avançats. El foment dels serveis públics i de  la solidaritat social respon a un principi bàsic de l’ideari republicà que defensa Esquerra. Necessitem polítiques que facin que la gent pugui millorar les seves perspectives de futur, que facin que l’ascensor social funcioni i que obrin la porta a un futur millor per a les noves generacions.

Fa uns anys no parlàvem de pobresa, no parlàvem d’inversió social, parlàvem de créixer, de construir, d’invertir... avui en dia la realitat és una altra totalment diferent. Hem patit un retrocés en l’estat del benestar que ens obliga a plantejar totes unes altres prioritats, a canviar la perspectiva del que tenim per endavant, a optimitzar els recursos i decidir si volem invertir en les persones o no.

 A Tarragona convivim diàriament amb la pobresa, amb la desigualtat, amb l’exclusió... Cal anar amb molt de compte amb les polítiques que s’apliquen, perquè enlloc de fer-nos avançar n’hi ha algunes que, en realitat, poden empitjorar la situació. En aquests moments de dificultats econòmiques, la inversió social és més necessària que mai per fer front a les necessitats de les persones, per lluitar contra l’exclusió.  Hem de fer una aposta decidida per acabar amb les desigualtats , per fer que Tarragona sigui una ciutat cohesionada, on tots hi tinguem cabuda i ens sentim recolzats. On tothom pugui viure bé. No podem oblidar el foment de la participació ciutadana a l’hora de crear o coordinar les polítiques en l’àmbit del benestar social i fomentar una implicació directa i clara, alhora que responsable, de la ciutadania i entitats per tal de crear llaços de solidaritat enfront dels problemes de desigualtat.


Per això hem d’aprofitar aquesta oportunitat que tenim davant, la oportunitat per començar de zero , per fer una nova ciutat en un nou país. De repensar com volem els serveis públics: Com volem la sanitat, els serveis socials,  l’educació. El nou país té l’avantatge que encara s’ha de construir i aquest és el moment de decidir per quines polítiques apostem, quines seran les prioritats, a què destinarem els diners del poble. El nou país és una oportunitat que ens permetrà millorar la qualitat de vida a la ciutat i el benestar dels Tarragonins.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada