dimecres, 23 de juliol del 2014

Un estiu per afagar forces

Ja estem al mes de juliol i molts de nosaltres tenim les vacances a punt. Jo, ja ho he dit altres vegades, em dedico al món de l’educació. Potser és per això que penso que l’estiu és el moment d’aturar-se, de reflexionar sobre com ha anat el curs i carregar les piles pel següent.

Aquest curs, en el món educatiu, no ha estat gens fàcil. El que més ha destacat ha estat l’aprovació de la “multa” que ha de pagar la Generalitat per no oferir places públiques d’escolarització en castellà. Quan una família no trobi una línia en castellà en una escola de la xarxa pública, podrà portar el seu fill/a a una privada i la Generalitat haurà de pagar més de 6.000€ per curs. Afortunadament la jugada els hi està sortint malament al Govern Espanyol perquè no s’ha rebut cap petició d’escolarització en castellà i les escoles privades afirmen que no fan oferta d’escolarització en aquesta llengua.

Aquest ha estat el tema més destacat de final de curs, però no ens ha de fer oblidar la realitat global del sistema educatiu català i especialment dels docents que hi treballen. Són elles i ells qui aguanten el sistema treballant en benefici del seu alumnat, per reduir les desigualtats i millorar la cohesió social. Cal recordar que, des de fa ja força cursos, han vist com s’allargava el seu horari de treball i com es reduïa el pressupost, tant el propi com el dels centres, amb el que tot això ha comportat de retallada de recursos per atendre l’alumnat amb més dificultats, aules més massificades, menys recursos materials, etc. Aprofito doncs, des d’aquí, per a desitjar un merescut descans als mestres i professors de les nostres filles i fills i desitjar-los que recarreguin les piles per al curs vinent.

Penso que aquest estiu tots hem de fer tots un esforç per descansar i per recarregar les piles. perquè els reptes que se’ns presenten no són senzills i caldrà que hi dediquem tots els nostres esforços si volem que surti tot bé.  El primer repte, que arribarà en menys de dos mesos, és l’onze de setembre. Aquest any l’ANC no ha organitzat un sol acte, si no tres: la concentració davant els Ajuntaments al matí, la V unint la Diagonal i la Gran Via per a que el món vegi que Volem Votar i una piulada massiva a les 20:14.  A més tot això anirà acompanyat de molts actes previs que volen situar Catalunya al món i externalitzar la situació que estem vivint, com els mosaics amb les cares dels polítics internacionals que es desplegaran arreu de Catalunya.


Després de l’11 de Setembre serà el moment de dedicar-nos al referèndum, a fer pedagogia sobre qui som els catalans i què volem aconseguir, perquè només des de la comprensió aconseguirem els suports que encara ens falten. El referèndum serà un moment clau pel nostre país, un punt d’inflexió en la nostra història i hem de fer tot el possible per a que sigui un dia de reivindicació pacifica però ferma, sense deixar que s’ignori el nostre dret a decidir.
Així doncs la tardor serà moguda, cal aprofitar l’estiu. Bones vacances per aquells que tenen la sort de poder-ne fer. Perquè tot i que alguns diuen que l’economia remunta, la veritat és que l’atur continua desbocat. El 30 de juny a la ciutat de Tarragona hi havia 10.825 persones aturades registrades que, de ben segur, no podran fer vacances aquest any.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada